Vibrační motory jak je neznáte

cena elektromotorov

Vibrační motory jsou speciální kategorií elektromotorů a své uplatnění si nacházejí prakticky ve všech průmyslových odvětvích. Moderní vibromotory nabízejí nejen vyvážený výkon, ale také mimořádnou spolehlivost. Než si podíváte  na cenu, zjistěte, jaké využití má vibrační motor v prostředí moderního průmyslu.

vibracni elektromotor
Vibrační motor

Hned na úvod se alespoň v krátkosti vyplatí zmínit, na jakém principu fungují vibrační motory. Jejich základní funkcí je vytváření nesměrového kruhového kmitání. Právě toto generované kmitání pak působí na okolní prostředí. Vnější vibrační části motoru je možné využívat synchronizovaně, protichůdně nebo v párech. Vhodným použitím vibračního motoru tak můžete dosáhnout relativně silné kmitání, které můžete směřovat.

Vibrační motor poznáte už na první pohled díky specifické konstrukci, a to konkrétně podle slitinových pouzder, ve kterých jsou umístěny závaží na obou koncích hřídele.

Využití vibračních motorů v průmyslu

Vibrační motory se používají v potravinářství, zemědělství, hutnictví ale i ve výrobě. Tím, že vytvářejí kmitání, používají se například na třídění, uvolňování, případně oddělování sypkých hmot nebo při dopravě. Soustavu vibračních motorů je možné využít například při tzv. vibračních stolech.

elektromotory cenaVibromotory lze zapojit a využívat různými způsoby v závislosti na tom, zda potřebujete generovat lineární nebo rotační pohyb. V praxi je tak možné využít soustavu dvou a více vibračních motorů, které jsou montovány paralelně. Velmi užitečná je i možnost nastavení kotoučů vibračního motoru v závislosti na požadované odstredivosti, rozsahu kmitání a točivého momentu.

Zjistěte kompletní informace o vibračních motorech v elektromotory cena. Náš tým odborníků vám poradí ve všech aspektech výběru a používání vibračních motorů, a zároveň se díky našim bohatým skladovým zásobám můžete spolehnout i na expresní dodání.

You Might Also Like