Termoprádlo – tvoje druhá kůže

termopradlo na turu

Ždímat v létě na túře každé dva kilometry další bavlněné tričko? A to se nebavíme o zimní hardcore verzi, kdy šlapeš do kopce, čůrky ti tečou po zádech a když se zastavíš, jen silou vůle se nezměníš na ledový exponát! Chudáci turisté (a nejen oni), před vynálezem funkčního termoprádla.

Termoprádlo, neboli funkční prádlo, dnes existuje v nepřeberných variantách podle počasí, náročnosti aktivity a výkonu. Jeho prvořadou úlohou je udržovat optimální tělesnou teplotu tak, aby se člověk při fyzické námaze nepřehříval, ani nepodchlazoval. Termoprádlo zabezpečuje odvádění vlhkosti od pokožky a rychle schne.

U nás ve wilderoben máme různé druhy termoprádla od značky Patagonia

Věř tomu, že se v tom vyznají, protože v podstatě vynalezli systém vrstvení outdoorového oblečení: termoprádlo rovnou na tělo, na něj termoizolační střední vrstva a nahoru vrstva proti nepříznivému počasí. Tak se pojďme mrknou na základní vrstvu.

Capilene Thermal Weight je silnější termoprádlo do drsné zimy vyrobené z patentovaného materiálu Polartec® Power Grid ™ – polyester s 8% příměsí elastanu. Capilene Midweight je univerzální termoprádlo ze 100% recyklovaného polyesteru. Drží teplo, ale nebudeš se nadměrně potit, protože jeho mřížkovaná struktura na vnitřní straně perfektně odvádí pot a zachovává prodyšnost.

termopradlo pre muza
Příklad vrstvení: ta pěkná modrá spodní vrstva je Capilene Air

Mohlo by vás zaujímať: Proč si vybrat sportovní oblečení z wilderoben


Pro ty, kteří nedají dopustit na Merino, doporučujeme Capilene Air – směs s polyesterem je jemná, měkká a neskutečně lehká. Termoprádlo je tenké, ale perfektně hřeje, bezkonkurenčně si také poradí s vlhkostí a vyschne rychleji, než si uvědomíš, že se potíš. Dokonce ani nemá žádné švy!

No a na léto doporučujeme Capilene Cool – ultra lehká a rychleschnoucí trička a tílka s ochranným faktorem na traily, běh, cyklistiku atd. Všechny typy jsou vyrobeny technologií, která redukuje zápach. Výhoda kterou oceníš, když nemusíš termoprádlo prát po každém použití. A když už ho prát budeš – nezapomeň – vždy bez aviváže, na nízkou teplotu (40°C) a nedávat do sušičky.

panske termopradlo
Hodí se i na spaní, protože je velmi pohodlné

Běž na stránky wilderoben.com a vyber si tam, ve kterém modelu budeš od krku po kotníky v komfortní zóně. I když z ní budeš vystupovat.


Zdroj obrázků: brandportal.patagonia.com, outdoorgearlab.com

You Might Also Like